«Βουλιάζουν» από κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας, αυτή την ώρα) οι κεντρικές πλατείες και οι πεζόδρομοι της Πάτρας. Μάλιστα, από το πρωί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου γίνεται το αδιαχώρητο με εκατοντάδες να διασχίζουν τον πεζόδρομο.

Οι εικόνες συνωστισμού έχουν ανησυχήσει τους επιστήμονες, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς και στην Πάτρα ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να διασπείρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο μάλιστα, ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα στην περιοχή, ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πατρινός καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, είχε τονίσει ότι υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες, λόγω συνωστισμού. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Γώγος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί. «Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα, μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η Αστυνομία εντείνει τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης της περιοχής. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού τμήματος Πατρών επέβαλαν πρόστιμο 15.000 ευρώ στον υπεύθυνο της επιχείρησης και έβαλαν λουκέτο για 15 μέρες, επειδή διαπιστώθηκε συνωστισμός.

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης