Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα, ένας 25χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα εκβίασης από υπότροπο.

Ο νεαρός, λίγη ώρα νωρίτερα κι ενώ βρισκόταν στο Ρίο, έκλεψε από χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, μια μοτοσικλέτα που ανήκει σε 68χρονο και τράπηκε σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη σε κοντινή απόσταση από το χώρο στάθμευσης, ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν τη μοτοσικλέτα.

Ο 25χρονος είχε προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στη μοτοσικλέτα στη προσπάθεια του να διαρρήξει θήκη της, που η αξία τους ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει από τις 7 Ιουνίου έως και τις 19 του μήνα ακόμη 14 κλοπές σε αυτοκίνητα και δύο κλοπές μοτοσικλετών σε περιοχές του Ρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος έσπαγε τα τζάμια των αυτοκινήτων με αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα όπως ραδιόφωνα, γυαλιά, κινητά τηλέφωνα, τσάντες, καθώς και χρηματικά ποσά, με την συνολική αξία των αντικειμένων που είχε αφαιρέσει να ξεπερνά το ποσό των 800 ευρώ.

Επίσης, στις 16 Ιουνίου είχε κλέψει μία μοτοσικλέτα, την οποία έκρυψε σε καταυλισμό στην Πάτρα και στη συνέχεια, όταν βρέθηκε η μοτοσικλέτα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, απαιτούσε από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό, προκειμένου να του παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας της.

Επισημαίνεται, ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για υποθέσεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπών, ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης