Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα γνωρίζουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας στα Δημοτικά της Πάτρας, στα οποία καταγράφονται περιστατικά ενδοσχολικής βίας, και μάλιστα σε αυξανόμενο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αναστάσιο Σταυρογιαννόπουλο, τέτοια φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά, όπου εντοπίζονται παιδάκια, με φθαρμένα ή σκισμένα ρούχα, αγχωμένα, με στομαχόπονο, πονοκεφάλους, μετάπτωση στην σχολική τους απόδοση, που αποδεικνύουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και επίθεσης, την οποία επειδή αρνούνται να ομολογήσουν, έχει επιπτώσεις στην συμπεριφορά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταβάλλουμε τιτάνια προσπάθεια, να επέμβουμε στον τομέα της πρόληψης, ώστε εγκαίρως να βάζουμε ένα τέλος και στα παιδιά θύματα και στα παιδιά θύτες, αλλά όσο είμαστε μία κοινωνία ανέχειας, αυτά τα φαινόμενα δεν θα σταματήσουν αλλά θα αυξάνονται. Προσπαθούμε μάλιστα να ενημερώσουμε και να μορφώσουμε τους γονείς, με σκοπό να αντιδρούν το συντομότερο για το καλό των παιδιών τους», κατέληξε ο κ.Σταυρογιαννόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης