Ζωή σε μία γυναίκα 48 χρόνων χάρισε με το θάνατό της, η μόλις 16 μηνών Μαρία-Κωνσταντίνα, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, στην Πάτρα.

Η μικρή Μαρία-Κωνσταντίνα από την Ακράτα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από τραγικό ατύχημα, καθώς είχε καταπλακωθεί από ντουλάπα. Οι γονείς της, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή και τη χαρά σε άλλους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, άρχισε μια μαραθώνια διαδρομή της Ομάδας Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος ήταν πολλές, αφού ήταν η πρώτη μεταμόσχευση που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τόσο μικρό δότη. Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Λήπτρια των νεφρών της άτυχης μικρούλας ήταν η γυναίκα, που βρισκόταν σε διαδικασία αιμοκάθαρσης από το 2007.

Η μετεγχειρητική πορεία της 48χρονης είναι πολύ καλή, ενώ και το ήπαρ της Μαρίας πρόκειται να μεταμοσχευτεί σε άλλον ασθενή στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταμόσχευση ήταν η τρίτη, μέσα στις τρεις τελευταίες μέρες και η ένατη από την αρχή της χρονιάς στο νοσοκομείο του Ρίου, σε ένα σύνολο 250 μεταμοσχεύσεων από το 1997 μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης