Τρέχει και δεν φτάνει γνωστή πατρινή η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου καθώς στην προσπάθεια της να κλείσει φορολογικές της υποθέσεις βρέθηκε αντιμέτωπη με απίστευτες καταστάσεις.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο για τα έτη 2010 και 2011 εμφανίζεται να έχει στην κατοχή της δύο πολυτελέστατα σκάφη. Όπως ήταν φυσικό η γυναίκα αμφισβήτησε την εγκυρότητα των όσων αναφέρονται στις φορολογικές της δηλώσεις και ζήτησε να διαγραφούν μέσα από το φορολογικό της φάκελο τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για να εισπράξει έκπληκτη την απάντηση πως είναι δηλωμένα από το λογιστή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό την έβαλε σε υποψίες με αποτέλεσμα από την έρευνα που έκανε να προκύψει πως τα συγκεκριμένα μοντέλα σκαφών ανήκουν σε άλλα πρόσωπα τα οποία ποτέ όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δηλώσει την ύπαρξή τους στην εφορία.

Η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη δικαιοσύνη καθώς η λογίστρια που είχε αναλάβει τις φορολογικές υποθέσεις της πατρινής εμπόρου δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Στη «λίστα Λαγκάρντ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψάξιμο ωστόσο των φορολογικών εκκρεμοτήτων της πατρινής εμπόρου απέφερε και πρόστιμο 15.000 ευρώ καθώς εντοπίστηκε να συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμού διακίνησης χρημάτων μέσω της Ελβετικής τραπέζης στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες ονόματα ελλήνων που έχουν διακινήσει χρήματα μέσω αυτής.

Η υπόθεση αφορά σε κίνηση μέσω λογαριασμού της σε φυσικό πρόσωπο που ζει στο εξωτερικό ποσού ύψους 200.000€. Οι έλεγχοι που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα «τσίμπησαν» αυτό το ποσό το οποίο όπως η ίδια υποστηρίζει αφορά σε κίνηση λογαριασμού μιας ημέρας για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου το οποίο αποκτήθηκε από τη μητέρα της όταν αυτή ήταν εν ζωή.

Το γεγονός όμως ότι η κίνηση των χρημάτων έγινε από δικό της λογαριασμό, ενώ το οικόπεδο αγοράστηκε και ήταν στο όνομα της μητέρας της δεν της επιτρέπει να δικαιολογήσει πως βρέθηκαν και γιατί δόθηκαν τα χρήματα με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόστιμο.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης