Το Σκαγιοπούλειο πάρκο στην Πάτρα, ενώ θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς για την Πάτρα, παραμένει ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία της πόλης. O χώρος δεν υπήρξε ποτέ άψογα διαμορφωμένος, τώρα όμως παρουσιάζει εικόνες παρακμής.

Η λέξη «εγκατάλειψη» φαντάζει ιλαρός χαρακτηρισμός μπροστά στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο. Σκουπίδια παντού, ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, μονοπάτια που τα έχουν καταπιεί τα χόρτα, σκουριασμένες κατασκευές και μια ακατάλληλη παιδική χαρά έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό της αποσύνθεσης. Βέβαια, τις απόπειρες αποψίλωσης του χώρου μαρτυρούν οι σωροί από κλαδιά και φύλλα που κάποιοι έκοψαν αλλά ποτέ δεν απομάκρυναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη νύχτα η περιοχή μετατρέπεται σε απαγορευμένη ζώνη, αφού το σκοτάδι που σκεπάζει το εντελώς αφώτιστο πάρκο γίνεται ιδανική κάλυψη περιθωριακών στοιχείων και ανομίας.

Τραγικότερο, όμως, είναι το γεγονός πως Δημοτικά σχολεία της περιοχής πραγματοποιούν σε αυτό το χώρο τις προγραμματισμένες εκδρομές τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης