Ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών οδηγήθηκαν οι πέντε συνολικά συλληφθέντες για την υπόθεση εκβίασης και ληστείας στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή για ν΄απολογηθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες, όπως αποκάλυψε το tempo24.news η υπόθεση εκβίασης με σοβαρές ενδείξεις τοκογλυφίας, έχει βαθιές ρίζες και όπως προκύπτει οι συλληφθέντες ενεργούσαν από κοινού προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο φέρεται να είχε δανειστεί το θύμα και επί του οποίου οι δανειστές προσέθεταν κάθε μήνα υπερβολικό ποσό..

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με την καταγγελία του παθόντα, με το πρόσχημα του υπολοίπου από το ποσό που υποστήριζαν οτι έπρεπε να τους καταβληθεί και προκειμένου να το εισπράξουν προχώρησαν στην αφαίρεση του του αυτοκινήτου του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του ζήτησαν για το υπόλοιπο του χρέους να προχωρήσει στην σύνταξη υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία θα μεταβίβαζε το αυτοκίνητο στον δανειστή για τον οποίο οι συλληφθέντες ενεργούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταγγέλλων το έπραξε και εν συνεχεία κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, και αστυνομικοί της Δυτικής Αχαΐας συνέλλαβαν πέντε άνδρες και έναν ακόμη που φέρεται να έχει εμπλοκή με καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες κλοπές.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατασχέθηκε και η υπεύθυνη δήλωση την οποία υπέγραψε ο παθών, η οποία και έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πέντε ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, πριν από τρεις ημέρες το βράδυ, δυο από τους δράστες μετέβησαν στην οικία και του πρότειναν να μεταβούν με όχημα του σε παραλία της Κάτω Αχαΐας, όπου διαπληκτίστηκαν λόγω υποτιθέμενου χρέους ύψους (6.000) ευρώ, του παθόντα προς τους δράστες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον παθόντα, οι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το αυτοκίνητο του, μεταφέροντας το σε άγνωστη τοποθεσία, έως ότου, τους επέστρεφε το προαναφερόμενο ποσό.

Προχθές το πρωί, τρεις από τους δράστες μετέβησαν εκ νέου στην οικία του παθόντα, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και χρήση απειλών τον μετέφεραν σε Δημόσια Υπηρεσία προκειμένου να τους μεταβιβάσει το αυτοκίνητό του, ως εξόφληση του χρέους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι πέντε άνδρες σε οικίες τους στην Κάτω Αχαΐα και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες, που ακολούθησαν στις οικίες που βρίσκονταν οι συλληφθέντες, καθώς και σε σωματικούς ελέγχους, που ενεργήθηκαν στους ίδιους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

κλειδιά οχήματος και διάφορα έγγραφα του οχήματος του παθόντα.
τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες, με κάνναβη συνολικού βάρους (5,8) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ
πέντε κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο του παθόντα βρέθηκε σε αγροτικό δρόμο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και θα του αποδοθεί.

Πηγή: tempo24.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης