Μια πρόγευση όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα αποτελεί η αποκάλυψη της «Πελοποννήσου» ότι έντεκα αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας βρέθηκαν να κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη για τρεις αστυνομικούς έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα αποταχθούν από το Σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αστυνομικούς με παράτυπους τίτλους περιλαμβάνεται και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος είχε κινήσει την διαδικασία συνταξιοδότησης όταν η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών του και η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν πρόκειται να λάβει σύνταξη… Πρόκειται μάλιστα για οικογενειάρχη που οδηγήθηκε εκτός Σώματος μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας και πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους αστυνομικούς που θα τεθούν εκτός Σώματος δεν θα ζητηθεί το σύνολο των δεδουλευμένων. Ωστόσο δεν θα λάβουν σύνταξη, καθώς πολλοί έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή οι επιλαχόντες του διαγωνισμού στον οποίο μετείχαν οι αστυνομικοί που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους. Η ενημέρωση έγινε επειδή έχουν το δικαίωμα να κινηθούν τυπικά εναντίον των αστυνομικών που κατέλαβαν την θέση τους με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Σε αυτή την περίπτωση, οι επιλαχόντες δεν πρόκειται να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ, όμως έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση κατά των ένστολων με πλαστό τίτλο. Βέβαια για τους επιλαχόντες μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι έχουν ακολουθήσει τη δική τους επαγγελματική πορεία, ενώ κάποιοι ίσως έχουν λάβει ήδη σύνταξη από την εργασία τους.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης