Μέσω Skype βλέπουν το νοσηλευόμενο παιδί τους οι γονείς του εννιάχρονου αγοριού που προσβλήθηκε από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού και δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το παιδί νοσηλεύεται με αναπνευστική υποστήριξη και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. «Το παιδάκι δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα. Πιθανόν να έχει κολλήσει τη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Αυτό περιμένουμε να επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Και λέω πιθανόν, διότι η μητέρα του είναι νοσηλεύτρια στον “Άγιο Ανδρέα” και είναι ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό που ασθένησε από τον συγκεκριμένο τύπο του ιού» τόνισε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ηλιάδης μετέφερε την αγωνία των γονιών του, που προσπαθούν μέσω Skype να δουν το παιδί τους. «Έχει σοβαρή πνευμονία. Έχει χαμηλό οξυγόνο και υποστηρίζεται αναπνευστικά με μη επεμβατικό μηχανισμό. Περιμένουμε 48 ώρες ώστε να κλείσει το επταήμερο από τη νόσηση, ώστε να δούμε εάν θα εκδηλώσει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Γνωρίζουμε ότι το στέλεχος αυτό του ιού κολλάει και σε πιο μικρές ηλικίες. Ελπίζουμε ότι η περιπέτεια του μικρού μας ασθενούς θα λήξει εδώ και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές» πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του εκδήλωσε για τον 9χρονο μαθητή και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που βρισκόταν χθες σε διαρκή επικοινωνία με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη ώστε να πληροφορείται για την πορεία της υγείας του.

Πηγή: Pelop.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης