Τυχαία και απρομελέτητη χαρακτηρίζει την εμπλοκή του στη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα, που σημειώθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στην οδό Ανθείας στην Πάτρα, ο Αλέξης Φράγκος, μέσω του δικηγόρου του, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του Αλ. Φράγκου, μιλώντας στο zougla.gr, εξηγεί ότι ο εντολέας του, όταν θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει.

«Ζητήσαμε και ελπίζουμε να λάβουμε προθεσμία από τον ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί ο εντολέας μου τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί. Θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα δώσει τις εξηγήσεις που θα του ζητήσει ο ανακριτής» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Φράγκος συνελήφθη το προηγούμενο Σάββατο ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα, η οποία έγινε τέσσερις ημέρες μετά την εκτέλεση του αδελφού του, Κώστα Φράγκου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού».

Ο Φράγκος, η Σταρ Ελλάς και ο πυγμάχος

Η σύλληψη του Φράγκου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, έπειτα από κοινή επιχείρηση των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας Αθηνών, ενώ μαζί του συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους, ο γνωστός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης και η σύντροφός του, Σταρ Ελλάς το 2008, Διονυσία Κουκίου. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, κ. Κεχαγιόγλου, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς – όπως υποστηρίζει – έτυχε να είναι μαζί με τον Μπερδέση στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Φράγκος, καθώς σε αυτό διαμένουν η αδελφή της και ο σύζυγός της.

Το ζευγάρι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, γαμπρός της πρώην εστεμμένης, κρατούνται και θα δικαστούν αύριο στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η αδελφή της αφέθηκε ελεύθερη, καθώς διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες θα αρνηθούν την κατηγορία της υπόθαλψης και θα υποστηρίξουν ότι δεν γνώριζαν για τη συμμετοχή του 31χρονου Αλέξη Φράγκου στη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα, αφού δεν υπήρχε καν ενεργό ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Η Διονυσία Κουκίου αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των ΕΚΑΜ, προκειμένου να βοηθήσει την αδελφή της, Αγγελική, ενώ ο πρωταθλητής της πυγμαχίας θα ισχυριστεί ότι βρισκόταν στην Αθήνα για προπονήσεις και πέρασε και από το διαμέρισμα στο Μπραχάμι.

Το χρονικό

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, είχαν αναφέρει ότι η βεντέτα μεταξύ των αδελφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό τώρα.

Ξημερώματα Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα, πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθλητής του χάντμπολ Βασίλης Σινούρης, ενώ ο Κωνσταντίνος Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.

Τέσσερις ημέρες μετά – και μάλιστα μέρα μεσημέρι- σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κ. Φράγκου, μπράβοι στήνουν καρτέρι στην οδό Ανθείας και γαζώνουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας και ο Διονύσης Βαρβαρέσος. Ο πρώτος πεθαίνει ακαριαία και ο δεύτερος τραυματίζεται σοβαρά.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο της Πάτρας. Τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, λοιπόν, πήραν εκδίκηση ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο αδελφός του δολοφονηθέντος μπράβου Πάνου Τσίρκα είναι ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, Παντελής Τσίρκας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας της πόλης.

Μετά το περιστατικό, ο Παντελής Τσίρκας έλαβε άδεια από την υπηρεσία του, μην επιθυμώντας προφανώς να εμπλακεί στις έρευνες για τον δολοφόνο του αδελφού του, ενώ την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε η μετακίνησή του σε άλλη μονάδα.

Προηγουμένως και από την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε τεθεί θέμα εντοπιότητας για τον διοικητή. Επί χρόνια, τα δύο αδέλφια συνυπήρχαν στην ίδια πόλη, ο ένας ως σεσημασμένος κακοποιός και ο άλλος ως ανερχόμενος αξιωματικός της αστυνομίας.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης