Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το βράδυ της Τρίτης ένας 29χρονος ομογενής από την Αλβανία, που το τελευταίο διάστημα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος  και μια 29χρονη, που κατηγορούνται για συνέργεια σε δύο ληστείες που είχε διαπράξει ο 29χρονος.

Τέλος στη δράση του έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έπειτα από την απόπειρά του να διαπράξει την έκτη ληστεία των τελευταίων ημερών.

Ο 29χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε μίνι μάρκετ και κρατώντας μαχαίρι απείλησε την 38χρονη υπάλληλο του καταστήματος, επιχειρώντας να αφαιρέσει τις εισπράξεις, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των συνεργών του, που τον ανέμεναν έξω από το μίνι μάρκετ και τράπηκαν σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο συνεργούς του 29χρονου στην Πάτρα, ενώ παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη μέσα στο σπίτι του ο 29χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ληστείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι και τα γάντια που χρησιμοποίησε ο 29χρονος, ενώ στο όχημα των συνεργών του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και κοσμήματα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που χρησιμοποιούσε στις ληστείες και συγκεκριμένα δύο μπουφάν, ένα ζευγάρι παπούτσια και μια αθλητική φόρμα.

Εκτός από τις έξι ληστείες που είχε διαπράξει ο συλληφθείς από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, ο 29χρονος είχε κλέψει και δύο αυτοκίνητα.

Τα  δύο κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στις περιοχές της Χαλανδρίτσας και στα Σαγαίικα Αχαΐας από αστυνομικούς των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος από την παράνομη δράση του έχει αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργοί του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης