Οι πολίτες μας επέλεξαν με την προσδοκία να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Οφείλουμε όλοι μαζί και με τους εργαζόμενους να εργαστούμε για να ανταποκριθούμε στα κάλεσμα αυτό, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, στον Πειραιά.

Τον Γ. Πατούλη υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τα υπό εξέλιξη έργα οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου και Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα στελέχη των υπηρεσιών και οι διευθυντές, οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε, επεσήμανε ότι προτεραιότητα του ίδιου, αλλά και των συνεργατών του είναι ο πολίτης και η καλύτερη εξυπηρέτηση του από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι ηθική μας υποχρέωση να εργαστούμε με ενότητα και διάθεση σύνθεσης για να δώσουμε λύσεις και να φέρουμε στην Αττική μας, την ανάπτυξη που της αξίζει. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Από τη συζήτηση τα προβλήματα που αναδείχθηκαν αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στο περιβάλλον, στις μεταφορές, στους υγειονομικούς ελέγχους, στην εκπαίδευση και στην πολιτική προστασία. Αρκετές δυσλειτουργίες εντοπίζονται και στα νησιά όπου η μετακίνηση των υπαλλήλων της περιφέρειας για την διεκπεραίωση υποθέσεων και ελέγχων δεν είναι εύκολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλοποίηση τους και όπου απαιτείται να κατατεθούν προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα που αφορούν στην έκδοση αδειών οδήγησης καθώς στην περιοχή του Πειραιά και των Νησιών υπάρχουν 10.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τις υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και με ομάδες εργασίας να δοθούν υπερωρίες για να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα.

Ο Γ. Πατούλης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η ισότιμη ανάπτυξη των δήμων, προκειμένου όλοι οι πολίτες «και των απομακρυσμένων νησιών, να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Το λιμάνι του Πειραιά και τα νησιά μπορούν να αποτελέσουν βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» πρόσθεσε.

Ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι στις βασικές προτεραιότητες του είναι η ασφάλεια των πολιτών και η υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα της πρόληψης της υγείας (Πολιτικές Πρόληψης, υλοποίηση Στρατηγικής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατάρτιση δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου σε 7 βασικές ασθένειες που αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου, κ.α.).

Στη συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων ο κ Πατούλης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «κοινός εχθρός της διοίκησης και των εργαζομένων είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες». Πρόσθεσε ότι βούληση του είναι να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων και τους κάλεσε «μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα νέα παιδιά, και τις προϋποθέσεις εκείνες που θα αναχαιτίσουν τη φυγή τους προς το εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης