Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας από γονέα μαθητή σε βάρος διευθυντή σχολείου των Χανίων σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής έπειτα από κλήτευση του γονέα σχετικά με παραβατικά επεισόδια στα οποία ενεπλάκη ο γιος του.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής συμμετείχε σε δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και άσκησης βίας την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να καλέσουν σήμερα τον γονέα του για να τον ενημερώσουν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και την ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όντως ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος φοιτά με τον δίδυμο αδελφό του στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή και κατά την ενημέρωση για τα χθεσινά επεισόδια προέβη σε επίθεση και ξυλοδαρμό του λυκειάρχη και έπειτα εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, φέροντας τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού, ενώ εξετάστηκε από οφθαλμίατρο και ΩΡΛ.

Το σχολείο αναμένεται να κινηθεί νομικά και να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου γονέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και δήλωσε στο zarpanews.gr ότι συντάσσεται πλήρως με τον χειρισμό του σχολείου απέναντι στα παραβατικά περιστατικά στα οποία ενεπλάκη ο συγκεκριμένος μαθητής. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι προσωπικά από κανέναν και σε κανένα σχολείο των Χανίων».

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων, παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του. Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

»Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας».

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης