Σωρεία καταγγελιών δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που το ώθησε στη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του.

Ο πρόεδρος του νεοσύστατου Σώματος, Πασχάλης Τσαρούχας, ανέφερε το πρωί πως «υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν». Επίσης πρόσθεσε ότι οι θύτες για τα εν λόγω περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας αυξάνονται καθημερινά κατά 3 με 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο ρόλος και η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ δεν έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη. «Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου, ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο» ανέφερε διευκρινίζοντας: «Για μένα δεν έχει σημασία πότε συμβαίνει το περιστατικό που καταγγέλλεται».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης