Λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ, μόλις τα φώτα των καταστημάτων σβήσουν και οι κεντρικές είσοδοι κλειδώσουν, οι «μυημένοι» ειδοποιούνται ότι η ξέφρενη διασκέδαση συνεχίζεται δίχως περιορισμούς στα κρυφά υπόγεια των μπαρ.

Το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άτομα που συμμετείχαν σ΄ αυτές τις «υπόγειες» μαζώξεις εξήγησαν πως για να καταφέρεις να μάθεις και πολύ περισσότερο να μπεις σε κάποιο πάρτι κορωνοϊού θα πρέπει να είσαι «της πιάτσας». Συνήθως πηγαίνουν μόνο άτομα από συγκεκριμένες επαφές, και γι΄ αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τον κύκλο «στενό».

Παρ΄ όλα αυτά, στα πάρτι «βόμβα» κορωνοϊού μαζεύονται δεκάδες άτομα, περίπου στα 50-60, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και προφανώς χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ο ένας χορεύει δίπλα στον άλλον, η μουσική είναι στη διαπασών, το αλκοόλ ρέει άφθονο και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος ανησυχίας για τον κορωνοιό και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων-ψητοπωλών και καφέ μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει πως «αυτά τα πάρτι είναι γνωστά και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη.

»Στην πόλη μας, νομίζω πως είναι γνωστό πλέον ότι διοργανώνονται  ιδιωτικά πάρτι, αλλά εμείς δεν είμαστε οι υπεύθυνοι που θα λύσουν τέτοια ζητήματα.

»Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάνε και να κλείσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, εφόσον είναι παράνομα και λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα».

Εκτός από τα υπόγεια πάρτι σε καταστήματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, παράνομα και ιδιωτικά πάρτι γίνονται και σε ταράτσες κτηρίων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας.

Πρόσφατα αίσθηση προκάλεσε ένα πολυπληθές πάρτι που έγινε σε ταράτσα στην πλατεία Ναυαρίνου. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα και ανησύχησε ιδιαίτερα τους περίοικους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι ανεύθυνοι διοργανώνουν, εν μέσω πανδημίας, στην ταράτσα μίας πολυώροφης πολυκατοικίας, ένα ξέφρενο πάρτι με τη συμμετοχή πολλών ατόμων.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο πάρτι με περίπου 1.500 άτομα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς πάλι να υπάρξει έστω μία σκέψη για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, αλλά ούτε και έλεγχος.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης