Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από τους ελέγχους που διενήργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε καλλιτέχνες, γιατρούς, αγρότες και συνεταιρισμούς.

Φοροδιαφυγή-μαμούθ διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε δικηγόρους, γιατρούς, καλλιτέχνες και ΠΑΕΜια από τις υποθέσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή που αφορά στην αγορά πολυτελούς σπιτιού στη Βούλα από γνωστό ζευγάρι της showbiz, το οποίο «λησμόνησε» να δηλώσει όλο το χρηματικό ποσό που κατέβαλε προκειμένου να το αποκτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για τον Γιώργο Λύρα και την Πέγκυ Ζήνα, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, δεν δήλωσαν όλο το ποσό που πλήρωσαν για την αγορά του εν λόγω σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το τίμημα που δεν δηλώθηκε ανέρχεται σε 1.999.948 ευρώ για τον καθένα, με αποτέλεσμα να καλούνται τώρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Σωματεία με εικονικά τιμολόγια

Οι έρευνες των ράμπο της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ακούμπησαν και πάνω σε αθλητικά σωματεία, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε σωρεία συναλλαγών με εικονικά τιμολόγια, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσά τους και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης Ηρακλής, Άρης και Αναγέννηση, οι οποίες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχαν εκδώσει εικονικά τιμολόγια για χορηγίες, με αποτέλεσμα να καταλογιστούν σε βάρος τους πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Το… χρυσό μηχάνημα του συνεταιρισμού

Ακόμη μια… ενδιαφέρουσα υπόθεση είναι αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Ήπειρο. Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η διοίκηση του συνεταιρισμού, ενώ προμηθεύτηκε ένα μηχάνημα από την Ολλανδία έναντι 160.000 ευρώ, δήλωσε ότι το αγόρασε 1.360.000 ευρώ!

«Το ΣΔΟΕ είχε καταγγελίες ότι ο συνεταιρισμός εμπλέκεται σε υπόθεση υπερτιμολόγησης. Έγινε ερώτηση στην Ολλανδία σχετικά με την τιμή του μηχανήματος και η ενημέρωση έκανε λόγο για 160.000 ευρώ. Η διοίκηση του αγροτικού συνεταιρισμού το υπερτιμολόγησε, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα χρήματα να αγνοούνται» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ο δικηγόρος με τις παραστάσεις-φάντασμα

Πολλοί είναι δικηγόροι που, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, φοροδιέφευγαν συστηματικά.

Μια από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζει είναι αυτή που αφορά σε δικηγόρο της Πάτρας, ο οποίος, ενώ είχε παραστεί σε 155 δικαστήρια (!), δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη.

«Ο έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα και βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας των στοιχείων» αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Επιπλέον, τρεις δικηγόροι, δύο από την Αθήνα και ένας από τη Λάρισα, κατά τα έτη 2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 1.106.511 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Φοροδιαφυγή-μαμούθ αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης