Με έναν πρωτότυπο και άκρως συμβολικό τρόπο εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κρίση που πλήττει τον κλάδο, επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και στη Νάουσα της Πάρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαϊου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ στη Νάουσα, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή βουβή κινητοποίηση «emptychairs» η οποία είχε απήχηση και στην Ελλάδα, τοποθέτησαν άδειες καρέκλες στο περίφημο λιμανάκι, θέλοντας να διατρανώσουν την αγωνία τους για τις κλειστές μέχρι τώρα επιχειρήσεις τους και το αβέβαιο μέλλον τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς φυσική ανθρώπινη παρουσία, αλλά με εκατοντάδες άδεια καθίσματα να «περιμένουν» στο λιμανάκι που άλλοτε τέτοια εποχή έσφυζε από κόσμο, οι επαγγελματίες κατάφεραν να μεταδώσουν ένα σιωπηρό μεν, αλλά «ηχηρό» από πλευράς συμβολισμού μήνυμα, για τα προβλήματα ενός από τους πλέον επιβαρυμένους από την υγειονομική κρίση κλάδους.

Ειδικό βάρος στην όλη κινητοποίηση, είχε και η τοποθέτηση ενός στρωμένου με άδεια ωστόσο σερβίτσια τραπεζιού, η αναγραφή στα καθίσματα του αριθμού βουλευτών κάθε κόμματος του κοινοβουλίου αλλά και η ειδική επιπλέον καταγραφή των επιμέρους θέσεων εργασίας που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο και αφορούν στο χώρο της εστίασης.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της πολιτείας και του κόσμου για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων τους στη Νάουσα, ένωσαν τη «φωνή» τους με τους συναδέλφους τους από την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα άηχα, ωστόσο τόσο παραστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε ο σύλλογος επαγγελματιών εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας Νάουσας Πάρου.

Γιατί η εικόνα με τις άδειες καρέκλες «μιλάει» από μόνη της και προκαλεί συνειρμούς, σηματοδοτώντας την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε έναν ολόκληρο κλάδο και μάλιστα της πλέον τουριστικής περιοχής της Πάρου…

Πηγή: parianostypos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης