Φωτιές έχει ανάψει στον Δήμο Πάργας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει την αγορά μιας Mercedes, αλλά και η απαλλαγή των εκκλησιών από δημοτικά τέλη που έρχονται να συμπληρώσουν το γενικότερο πλάνο των μέτρων που σχεδιάζει η νέα δημοτική Αρχή.

Το θέμα των καταπατήσεων δημοτικών εκτάσεων, η πρόσληψη ειδικού συμβούλου με 37.000 ευρώ, η παράδοση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες, είναι μερικά από τα θέματα που επισημαίνει η δημοτική κίνηση «Άλλος Δρόμος στο Φανάρι και την Πάργα» μέσω ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες της δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποκαλύψει ο δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο πελατειακό, αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο. Μια δημοτική αρχή που δεν έχει σκοπό να εξυπηρετεί τους πολίτες και την κοινωνία, αλλά σκοπό έχει να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες παράγοντες και “παραγοντίσκους”», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία αριθμεί τα «πρώτα μέτρα» της νέας δημοτικής Αρχής, σχολιάζοντάς τα:

«1) Η αγορά ενός πανάκριβου αυτοκινήτου! Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και παιδιά στα σχολεία να πεινάνε, αλλά το νέο δημοτικό συμβούλιο έκρινε, ως πρώτη προτεραιότητα την αγορά μιας  Mercedes.

2) Αποφάσισαν να μην πληρώνουν οι εκκλησίες δημοτικά τέλη ενώ οι άνεργοι συνεχίζουν να πληρώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3) Παραχωρούν θέματα καταπατήσεων Δημοτικών και Κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Πάργας σε ιδιώτες μελετητές.

4) Προσέλαβαν στη θέση ειδικού συμβούλου τον πρώην Υφ. Οικονομικών Αντώνη Μπέζα με ετήσιες αποδοχές 37.517,64 ευρώ.

Είναι πέρα για πέρα προκλητική η πρόσληψη Μπέζα, απέναντι σε μια κοινωνία που τα παιδιά της φεύγουν από το τόπο τους και ψάχνουν δουλειά σε ξένα μέρη. Ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική τοποθέτηση οι δημότες αναρωτιούνται. Τι σηματοδοτεί αυτή η πρόσληψη;

5) Σαν να είναι έτοιμοι από καιρό, παραδίδουν την αποκομιδή και την λειτουργία των εγκαταστάσεων  διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες! Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί και να επανεξεταστεί και να επανέλθει βελτιωμένη! Με λίγα λόγια ούτε αυτή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης».

Με πληροφορίες από το pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης