Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, τέλεσε σήμερα Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Αύριο θα πάει στην Ιερά Σύνοδο. Στη Θεία Λειτουργία προκάλεσε συγκίνηση ζητώντας συγγνώμη από το ποίμνιο για τα όποια λάθη έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση ήταν γνωστή από μέρες αλλά, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγινε σεβαστή η επιθυμία του Μητροπολίτη να την κάνει γνωστή ο ίδιος.

Η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης. Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησης που υπέβαλλε ο Αμβρόσιος, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη διαδοχή του φέρεται ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Ιερώνυμος Κάρμας, Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, που θεωρείται άνθρωπος ευρύτερης αποδοχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφραζε τις πιο ακραίες απόψεις στην Εκκλησία και πολλές φορές είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Μάλιστα είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου μετά από κείμενό κατά τον ομοφυλοφίλων.

Στο επίμαχο κείμενό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης