Την παραίτησή της από την «Επιτροπή 2021», η οποία έχει ως αποστολή τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Επανάσταση της Εθνεγερσίας, υπέβαλε η Λαρισαία καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», η διακεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στις 6 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα αναφέρει πως η παραίτηση Ευθυμίου (είναι αδελφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου) έγινε πριν μερικές ημέρες, πριν το τελευταίο «επεισόδιο» με αφορμή ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης.

«Σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου, η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε τη διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό…» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης