Με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριο Τάχο, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Λαρισαίων.

Τη θέση του Γεωργούλη, που εκλέχτηκε με την παράταξη Τζανακούλη αλλά είχε αμελητέα συνεισφορά στα κοινά, καθώς απουσίαζε διαρκώς, θα καταλάβει η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου ως πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή του ο ηθοποιός αναφέρει ότι επαγγελματικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις και για αυτόν τον λόγο επέλεξε την παραίτηση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αυτόν τον καιρό έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις σε Αγγλία και Αμερική.

Στην επιστολή του παράλληλα ευχαριστεί για τη συνεργασία τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τον δήμαρχο Λαρισαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ευχαριστεί και τους Λαρισαίους που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο.

Το θέμα, όπως έγινε γνωστό, άρχισε να παίρνει έκταση πριν από έναν χρόνο όταν ο Δημήτρης Τάχος είχε ζητήσει την παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, προκειμένου να τεθεί σε αργία ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αφορμή στάθηκαν οι «αδικαιολόγητες απουσίες» του κ. Γεωργούλη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε επισημάνει ο κ. Τάχος στις επιστολές του, προς τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Τάχος εξηγώντας την απόφασή του, να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργούλη, σημείωσε την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων».

Πληροφορίες από: thessalianews.gr, onlarissa.gr, larissanet.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης