Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών προκάλεσε το ρεπορτάζ του zougla.gr για την εγκατάσταση διαλυτηρίου πλοίων στην περιοχή Βλύχα Ελευσίνας. Όπως αποκαλύψαμε στο ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη περιοχή συντελείται εδώ και χρόνια ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερίζουν κάθε φορά που κάτοικοι και φορείς της πόλης ζητούν να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή από τις υφιστάμενες δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή το άρθρο μας και τα στοιχεία που προβάλλαμε διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διαβιβάζοντας τον φάκελο στην εισαγγελέα περιβάλλοντος κα Πετρούλα Μακρή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Οι αρμόδιοι, όπως αποδεικνύεται, μένουν στις τυπικές διαδικασίες και αντί του δημοσίου συμφέροντος υπηρετούν το ιδιοτελές των επιχειρηματιών.

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα θα διερευνηθούν σε βάθος όλες οι σχετικές συμβάσεις και αποφάσεις για την παραχώρηση έξι στρεμμάτων σε εταιρεία, μιας και οι ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ εγείρουν πολλά ερωτηματικά ως προς τη διαφάνεια των διαδικασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι η ρυπογόνος λειτουργία της μονάδας είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές, ενώ πάγιο και διαχρονικό αίτημα των φορέων της πόλης ήταν και εξακολουθεί να είναι η εξυγίανση του χώρου της Βλύχας, με την απομάκρυνση όλων των τριτοκοσμικών ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης