Σαφάρι κατά της θέασης της ταινίας «Τζόκερ» από ανηλίκους, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το υπουργείο Πολιτισμού! Αυτό το Σαββατοκύριακο, σε τουλάχιστον δύο κινηματογράφους, παρενέβη η αστυνομία, έπειτα από υπόδειξη υπαλλήλων του υπουργείου, προκειμένου να ελέγξουν αν στις αίθουσες βρίσκονταν… ανήλικοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σήμερα Κυριακή οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, κάλεσαν την αστυνομία να μεταβεί στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της οδού Πατησίων 140 στο κέντρο της Αθήνας, όπου προβάλλεται η γνωστή ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στον κινηματογράφο, και εντόπισαν 8 «ασυνόδευτους» ανήλικους κι άλλους 4, οι οποίοι παρακολουθούσαν την ταινία μαζί με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου στον εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Με τον ίδιο τρόπο η αστυνομία έκανε έλεγχο σε αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία που πραγματεύεται τη δημιουργία του… εχθρού του Μπατμαν και εντόπισε 7 ανήλικους! Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους προκειμένου να τους παραλάβουν.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, με εντολή εισαγγελέα όμως αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

Αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το βράδυ της Κυριακής, αντέδρασε για τα παραπάνω.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές Αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

«Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν», σημειώνει και καταλήγει:

«Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες». ​

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης