Παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη (Mega, In.gr, ΤΟ ΒΗΜΑ κλπ) και στα σπίτια των δημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη και Άρη Πορτοσάλτε, έκανε ομάδα ατόμων το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής.

Σε σχετική ανακοίνωση στο site indymedia.org την οποία υπογράφει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία» αναφέρονται αυτούσια τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής σύντροφοι – συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονες παρεμβάσεις με μπογιές, σπρέι και τρικάκια στα γραφεία του ΔΟΜ (Mega, In.gr, ΤΟΒΗΜΑ κλπ) και στα σπίτια των μεγαλοδημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη και Άρη Πορτοσάλτε. Οι παραπάνω παρεμβάσεις έχουν διπλό χαρακτήρα. Αφενός αποτελούν κομμάτι των δράσεων αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργίαδη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας με διωγκομένο κατηγορητήριο. Αφετέρου αποτελούν ένα μήνυμα αντίστασης σε όσους/οσες βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής είτε πρόκειτε για φυλακισμένους αγωνιστές/ριες και για ευρύτερα κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος, είτε για αγωνιζώμενες κοινωνικές ομάδες (πχ μαθητές, υγειονομικοί, κλπ).

Ο δημοσιογραφικός όμιλος του Μαρινάκη επιλέχθηκε καθώς αποτελεί παραδοσιακά ένα συγκρότημα που η αντιτρομοκρατική μέσω στοχευμένων διαρροών σε εντεταλμένα παπαγαλάκια της (Λαμπρόπουλος – Βυθούλκας) συκοφαντεί αγωνιστές και αγωνίστριες του αναρχικού – ριζοσπαστικού κινήματος. Μέσα από τα ρεπορτάζ των αστυνομικών συντακτών του ομίλου τα διάφορα ευφάνταστα σενάρια της αστυνομίας παρουσιάζονται ως αντικειμενικές βεβαιότητες δημιουργούντας παράλληλα προφίλ ενόχων για τους εκάστοτε αγωνιστές/ριες που στοχοποιούνται από τις διωκτικές αρχές.

Παράλληλα μετά την σκανδαλώδη εξαγορά του από τον Μαρινάκη (που συνοδεύτηκε με δεκάδες απολύσεις), ο όμιλος λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τον τελευταίο χρόνο προτωπορεί στην υπεράσπιση των εμπλεκόμενων πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis, χαρακτηρίζοντας το ψευδώς ως σκευωρία. Βγάζει λάδι την εγκληματική διαχείρηση της πανδημίας από την κυβέρνηση μιλώντας αποκλειστικά για “ατομική ευθύνη”. Ενισχύει το φασιστικό δηλητήριο στο κοινωνικό σύνολο μιλώντας για “εισβολείς” στον Έβρο και στο Αιγαίο. Συκοφαντεί τις κοινωνικές κινητοποιήσεις υιοθετώντας την κυβερνητική γραμμή σε όλα τα ανοιχτά αγωνιστικά μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια ο ΔΟΜ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας για την επιβολή της σιγής νεκροταφείου που προωθούν κράτος και κεφάλαιο, για να ξεπεράσουν το επερχόμενο βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού με όσο το δυνατόν λιγότερες αναταράξεις. Για αυτό το λόγο θα βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες μας ως ένας μηχανισμός αναπαραγωγής της πιο χυδαίας ακροδεξιάς – ρατσιστικής ρητορικής που εξισώνει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που ακούσει στο όνομα “κράτος και κεφάλαιο” με τον αντιδραστικό βούρκο που σέρνονται όλοι όσοι εργάζονται στην διαιώνιση της εκμετάλευσης των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε δύο μεγαλοδημοσιογράφους, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Άρη Πορτοσάλτε, από τους πιο στρατευμένους στην υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των αφεντικών τους. Από τους πιο πιστούς υπερασπιστές της “νομιμότητας” που κάνει τα στραβά μάτια στο γεγονός ότι οι ολιγάρχες που μισθώνουν τις πένες τους είναι πρεζέμποροι, λαθρέμποροι και διακεκριμένα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κράτους και κεφαλαίου, υπέρανω νόμων και διατάξεων. Έχουν την πολυτέλεια να μεταφέρουν πρέζα, να εκτελούν συμβόλαια θανάτου, να διακινούν λαθραίο πετρέλαιο, να ξεπλένουν μάυρο χρήμα, να εμπλέκονται σε τεράστιες οικολογικές καταστροφές, πάντα στο όνομα του δόγματος “νόμος και τάξη”. Αυτό είναι το ηθικό τους ανάστημα και έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια σε όσα πρεσβεύουν τα αφεντικά τους.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πως σε όλα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης μέχρι και σήμερα ήταν και είναι από τους βασικούς προπαγανδιστές της “αναγκαιότητας” των μνημονιακών πολιτικών και ευθύνονται με την σειρά τους για τις πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζονται την τελευταία δεκαετία. Συνεχίζουν μέχρι σήμερα με το γνωστό τους ύφος να προωθούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες, ρατσιστικές θέσεις πλασάροντας τες ως αναγκαιότητα στο κοινωνικό σύνολο. Λοιδωρούν και συκοφαντούν καθημερινά εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες. Καταλήψεις και διαδηλώσεις, αγωνιστές και αγωνίστριες. Για αυτούς η κανονικότητα που ονειρεύονται και προωθούν με κάθε ευκαιρία είναι αυτή των βυθισμένων βαρκών προσφύγων στο Αιγάιο, των μισθών – πείνας και των απολύσεων στον εργασιακό τομέα, των φυλακών τύπου Γ και του δόγματος “νόμος και τάξης”. των “ φασιστικών ταγμάτων εφόδου” να αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι παραπάνω παρεμεμβάσεις καθώς και άλλες αντίστοιχες σε ΜΜΕ αντιμετωπίζονται από όλο το φάσμα της αστικής πολιτικής ως “επίθεση στην ελευθερία του λόγου”. Για να τελειώνουμε αυτό που το πολιτικό σύστημα υποκριτικά αναφέρει ως ελευθερία του λόγου είναι στην πραγματικότητα η ελευθερία των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των καθεστωτικών κομμάτων να επιβάλουν μέσω της καθημερινής προπαγάνδας των ΜΜΕ την πραγματικότητα που κλείνει τα μάτια στις κοινωνικές αδικίες, την φτώχεια, την πείνα, τους πολέμους, την συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των ελίτ. Την πραγματικότητα που θέλει να μας επιβάλλει το σύστημα για να εξασφαλίσει συναίνεση και υποταγή στην εύρυθμη λειτουργία του.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ»

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

Σύντροφοι – Συντρόφισσες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης