Άδικα χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας στη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Κουκάς, ενημερώνοντας σχετικά το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο κ. Κουκάς, έκανε λόγο για αιφνιδιασμό και μέτρα που πλήττουν όχι μόνο την οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκά, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού αποφάσισαν να ενισχύουν με 150 ευρώ τους υπαλλήλους τους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό.

Ο κ. Κουκάς υπογράμμισε ότι ο Δήμος και η κοινωνία της Μυκόνου έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αποτρέπει τη διενέργεια κορωνοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε και εκείνος την αναγκαιότητα «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί φαίνεται ότι τιμωρούνται οι κάτοικοι και η τοπική κοινωνία παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι απαιτείτο για τον εμβολιασμό και τον περιορισμό της διασποράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης