Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 08:48
Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση στο προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κρεμάστηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια στον χώρο εξωτερικά του βουλγαρικού προξενείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συλλογικότητας Αναρχικών από τα Ανατολικά» αναφέρει:

O Ilhan Karabag είναι Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας που ζει στην Βουλγαρία εδώ και τρία χρόνια έχοντας κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Στη 1 Μαρτίου 2019 η αστυνομία της Βουλγαρίας τον προσήγαγε ανταποκρινόμενη στην αίτηση της Τουρκίας για απέλαση του Ilhan στην Τουρκία όπου διώκεται για συμμετοχή σε οργάνωση που εκεί είναι απαγορευμένη. Δεν κατηγορείται για κάποιο έγκλημα παρά μόνο για το γεγονός ότι είναι ένας Κούρδος πολιτικά ενεργός ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν. Ο Ilhan βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερο από δύο μήνες μέχρι όπου και στις 28 Μάη θα λάβει χώρα το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την απέλαση του.

Η Βουλγαρική και Τούρκικη κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία πάνω σε ζητήματα απέλασης πολιτικών προσφύγων. Όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις η παράδοση πολιτικών προσφύγων ακόμα και με τίμημα τη ζωή τους είναι ένα συχνό φαινόμενο που ακολουθούν οι κρατικοί μηχανισμοί, φυσικά με το αζημίωτο.

Απαντώντας στο κάλεσμα διεθνιστικής αλληλεγγύης που έβγαλαν σύντροφοι και συντρόφισσες από την Βουλγαρία κρεμάστηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια στο χώρο εξωτερικά του Βουλγαρικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 08:53