Με παραβάσεις εντοπίστηκαν οι εννιά στους δέκα πρατηριούχους που ελέγχθηκαν από συνεργεία υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) για το εάν έχουν εγκαταστήσει στα πρατήριά τους και εάν έχουν θέσει σε ομαλή λειτουργία τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί συνόλου 386 εγκαταστάσεων πρατηρίων που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

Η παραβατικότητα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στην μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποστολής στοιχείων προς την ΓΓΠΣ.

Αναλυτικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-142 πρατήρια δεν είχαν τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης, διασύνδεσης και αποστολής στοιχείων προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

– 39 πρατήρια διαπιστώθηκε ότι δεν εξέδιδαν ειδικά φορολογικά στοιχεία από το σύστημα εισροών-εκροών

– 46 πρατήρια δεν είχαν προχωρήσει σε σήμανση των εκδιδόμενων στοιχείων με φορολογικό μηχανισμό

– 109 πρατήρια δεν είχαν προχωρήσει στη διασύνδεση των συστημάτων εισροών-εκροών με τη ΓΓΠΣ και δεν είχαν αποστείλει στοιχεία για τις αγορές και τις πωλήσεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης