Παρατείνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, η ισχύς της κήρυξης σε κατάσταση ανάγκης του δήμου Θερμαϊκού, λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η διοίκηση του δήμου την επομένη της θεομηνίας στις 6-9-16, ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, αίτημα που έγινε δεκτό και αφορούσε διάρκεια έξι μηνών, έως τις 6 Μαρτίου του 2017.

Ωστόσο η δημοτική αρχή, πριν εκπνεύσει η ισχύς της απόφασης κήρυξης, ζήτησε και πέτυχε την παράτασή της για έξι ακόμη μήνες, αφού επικαλέστηκε ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις έντονες βροχοπτώσεις της προαναφερθείσης ημέρας μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο 2017, σημειώθηκε σφοδρή επιδείνωση του καιρού, με καταρρακτώδεις βροχές, αλλά και ασυνήθιστα και πρωτόγνωρα για την περιοχή φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού. Αποτέλεσμα ήταν τα συνεργεία που ήταν υπεύθυνα για τις αποκαταστάσεις, παρά την καθημερινή τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αποκατάσταση των νέων πολλαπλών προβλημάτων, ήταν αδύνατο να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις παραλιών, πρανών, αστικής και αγροτικής οδοποιίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος, με την παράταση αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών για να συνεχίζονται οι δράσεις τους στην αποκατάσταση όλων των ζημιών και για την αντιμετώπιση κάθε απειλούμενου μελλοντικού κινδύνου.

«Η δημοτική αρχή κινήθηκε άμεσα και πέτυχε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού το πλήγμα που δέχθηκε σε ολόκληρη την έκτασή του ο δήμος, από τη θεομηνία της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου ήταν πρωτόγνωρο σε έκταση των καταστροφών για τους πολίτες στις περιουσίες τους, στα αγαθά, στις παραγωγικές πηγές και στις υποδομές γενικότερα. Και είναι αυτονόητο ότι η μέριμνά μας για τους κατοίκους στην υγεία, στην περιουσία, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στο περιβάλλον είναι δεδομένη και συνεχής και αποτελεί μία από τις ελάχιστες υποχρεώσεις μας προς αυτούς μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωσή τους τόνισε» μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης