Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΚΕΔΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 15:02
Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΚΕΔΕ
Παράταση της προθεσμίας διεκπεραίωσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων, έως τις 31 Μαΐου 2015, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Από την ΚΕΔΕ επισημαίνεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, στη μεγάλη τους πλειονότητα, παραδόθηκαν σε αυτούς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή τον ΟΣΚ, ενώ οι φορείς αυτοί κατασκεύασαν τις εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομικές άδειες, με τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν.

Αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος εφάρμοσε σήμερα τις κρίνει πλέον ως ανεπαρκείς και καλεί τους δήμους της χώρας να τις προσαρμόσουν με δικά τους έξοδα, προκειμένου να εξυπηρετείται το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην άθληση.

Τα παραπάνω ζητούνται από τους ΟΤΑ σε μία εποχή που η μείωση των ΚΑΠ υπερβαίνει το 60% και η ΣΑΤΑ έχει πρακτικά εκμηδενιστεί. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι ΟΤΑ να επανορθώσουν σε 1-2 έτη τα αποτελέσματα από συσσωρευμένα προβλήματα 30 χρόνων.

Τέλος, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι τα αθλητικά σωματεία απαιτείται να έχουν την παραχώρηση των γηπέδων πριν από το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αλλά όταν αυτή η παραχώρηση γίνει χωρίς την απαιτούμενη άδεια, συνεπάγεται φυλάκιση και εξοντωτικό πρόστιμο, ευθύνη που κανένας υπηρεσιακός ή αιρετός δεν μπορεί να αναλάβει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 15:02