Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Οι εκπρόσωποι των απομάχων της εργασίας διεκδικούν την άμεση διαγραφή χρεών τα οποία -όπως επισημαίνουν- αδίκως καταλογίστηκαν σε περίπου 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά για την περίοδο 2011- 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ βρίσκονται 70.000 συνταξιούχοι, με ευθύνη της κυβέρνησης, καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), που για το θέμα αυτό πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης.

Το Ενιαίο Δίκτυο έχει αναδείξει το πρόβλημα που σχετίζεται με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και τους φόρους που έχουν «φορτωθεί» αναίτια οι συνταξιούχοι, επειδή είχαν «την ατυχία» να λάβουν τα αναδρομικά τους για την περίοδο 2011-2014.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τον Δεκέμβριο του 2019, οι ΔΟΥ προχώρησαν σε ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής προς τους συνταξιούχους στο σύστημα TAXISNET. Τα σημειώματα αυτά αφορούσαν τα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι για την περίοδο 2011-2014. Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολών συντάξεων, οι οποίες είχαν καθυστερήσει να εκδοθούν, με ευθύνη της Πολιτείας, τρία έως τέσσερα έτη! Η εκκαθάριση όμως έγινε σαν τα ποσά αυτά να είχαν καταβληθεί εντός του περασμένου έτους. Αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να βρεθούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης