Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν στις 9 το πρωί, μέλη του Σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και άλλων σωματείων, τα οποία ζητούν να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το «εργοδοτικό έγκλημα» στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία κρατούσαν πανό. Σε ένα από αυτά αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Cosco. Όχι άλλο αίμα για το Κεφάλαιο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, έγινε γνωστό ότι το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου.

Όπως αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ με τον απεργιακό αγώνα κατάφερε έως τώρα, τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου, ενώ εταιρεία και κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες και η ΕΝΕΔΕΠ αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος για 6άρα πόστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΝΕΔΕΠ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία αναφέρει ακόμα ότι θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) ζητά  6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Κατάργηση των κόντρα βαρδιών- πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης