Παράσταση διαμαρτυρίας, με αίτημα να αποζημιωθούν για τη «δήμευση» της περιουσίας τους, πραγματοποίησαν το πρωί έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μέλη του Σωματείου Συνεργασίας Μετόχων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), το οποίο εκπροσωπεί 2.000 οικογένειες.

Με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία», με θέμα «Σχέδιο Θεσσαλονίκης», ο πρόεδρος του Σωματείου Συνεργασίας Μετόχων του ΟΑΣΘ, Ανέστης Πολυχρονίδης, επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πραγματοποιούμε τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, γιατί ακριβώς με έναν νόμο τον 4483/2017 απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες μας και δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση τα τελευταία χρόνια…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, ενώ «παρείχαμε διευκολύνσεις στο κράτος, προκειμένου να ασκεί κοινωνική πολιτική με τα δικά μας αστικά λεωφορεία που του τα νοικιάζουμε, και με τις συμβάσεις να επικυρώνονται από τη Βουλή των Ελλήνων, ωστόσο μας αγνοούν και δεν μας δίνουν τα ποσά που δικαιούμαστε».

«Έχουμε να λαμβάνουμε 138 εκατ. ευρώ συνολικά από τις διαιτησίες που έχουμε κερδίσει και δεν τα πήραμε ποτέ, αρνούνται να μας τα δώσουν» επεσήμανε η αντιπρόεδρος του σωματείου, Δέσποινα Στεφανίδου, προσθέτοντας «με τα δικά μας 600 αστικά λεωφορεία, το κράτος ασκεί κοινωνική πολιτική και αρνούνται να μας καταβάλλουν τα ποσά που δικαιούμαστε».

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε πως «ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΟΑΣΘ ήταν το συνδικάτο των εργαζομένων, που είχε 29 ακέραιες μετοχές και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που είχε 26 ακέραιες μετοχές. Αυτοί οι δύο μεγαλομέτοχοι ζουν και βασιλεύουν και την πληρώνουμε όλοι εμείς οι μικρομέτοχοι, που έχουμε 1/8 ή και λιγότερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης