Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σε τέσσερις από τους συνολικά 22 κατηγορουμένους στην υπόθεση της μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) στη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, το 2002, που επέφερε ζημία στο ελληνικό δημόσιο άνω των 53 εκ. ευρώ.

Με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι Γεώργιος Κοντάκης, τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, ο Αντώνιος Λιβανός, ο Hans – Joachim Schmidt, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, δικηγόρος και αδελφός του Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βούλευμα, απαλλάσσονται οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι: Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

Η δικογραφία αυτή αποτελεί μέρος της μεγάλης υπόθεσης των υποβρυχίων που είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, το Δεκέμβριο του 2016. Η επίμαχη σύμβαση μάλιστα είχε υπογραφεί στις 31/5/2002 , την ίδια ημέρα δηλαδή με τη συμφωνία για τον εκσυχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων.

Σε δήλωσή του, ο ένας εκ των κατηγορουμένων που απαλλάσσονται, ο Ιωάννης Μίχας υποστηρίζει ότι, ύστερα από σχεδόν μία οκταετία δικαιώθηκε, αφού απέτυχε, όπως αναφέρει, η προσπάθεια για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης