Ιστοσελίδα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού η οποία δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα, ωστόσο «παρέκαμπτε» τα εγχώρια τεχνολογικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου εντόπισε η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης και Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο εν λόγω μη αδειοδοτημένος ιστοχώρος εμπεριέχεται στον κατάλογο (black list) ιστοτόπων που έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο ιστότοπος αυτός προέβαινε σε συστηματική εμπορική επικοινωνία, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, παρέχοντας σχετικές τεχνικές οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτόν, μέσω ειδικού κατάλληλα παραμετροποιημένου λογισμικού.

Παράλληλα, από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα προκαλείτο και απώλεια εσόδων του ελληνικού Δημοσίου, λόγω φοροδιαφυγής -σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο παράνομος τζόγος το 2013 ανήλθε σε 6 δις ευρώ.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διεξήχθη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί ότι τον επίμαχο ιστότοπο και τον τηλεφωνικό αριθμό διαχειρίζονται χρήστες-εταιρείες στο Γιβραλτάρ και στη Σουηδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής για τη διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων για τους δράστες, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και σχετική ενημέρωση της αρμόδιας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, δηλαδή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης