Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ζητούσε να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς από την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μεταθέσει τις στάσεις εργασίας τους.

Nωρίτερα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η απεργία των ναυτεργατών, οι ίδιοι όμως επιμένουν και καλούν σε περιφρούρηση των πλοίων. «Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης