Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Είναι γεγονός ότι σε χώρους αρχαιολογικής προστασίας ζώνης Α’, απαγορεύεται αυστηρά να πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες. Ο αρχαιολογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι λίγες οι φορές που η αρχαιολογία σταμάτησε οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κατοικιών εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται όμως ότι η πρώην προϊσταμένη του Μουσείου Δελφών, κα. Δέσποινα Σκορδά είτε δεν γνώριζε καλά τον νόμο είτε ενεργούσε όπως εκείνη ήθελε. Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο της Πολεοδομίας Άμφισσας (29/2/2012) -κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία- στον προαύλιο αλλά και στον ευρύτερο χώρο του Μουσείου Δελφών, γίνονταν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που τώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί αυθαίρετων κατασκευών που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην προϊσταμένη του Μουσείου Δελφών, κα. Δέσποινα Σκορδά κατηγορείται για αυθαιρεσίες. Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της zougla.gr

Δείτε τις φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης