Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Χίου, της Μυτιλήνης και της Σάμου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων – μεταναστών στα νησιά τους και ζητούν την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση αυτών.

Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Δημοτικό Θέατρο στις 12.00 το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα νησιά οι κινητοποιήσεις από τους κατοίκους αναμένεται να ξεκινήσουν την ίδια ώρα, καθώς θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για τον μεγάλο αριθμό μεταναστών-προσφύγων που δέχονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Δήμαρχοι και πολίτες απορρίπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για κέντρα κράτησης στα νησιά, ενώ δέχονται μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θέλουν να προωθηθούν. 

Επίσης, οι δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης