Ευλογία θεωρεί τον κορωνοϊό, ένας ιερέας από την Καβάλα καθώς όπως λέει, λόγω της πανδημίας τερματίστηκαν μοιχεία, πορνεία, gay pride, καρναβάλια ακόμα και οι μαθητικές εκδρομές».

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook στη Σελίδα της εκκλησίας όπου υπηρετεί, γράφει ότι η πανδημία αυτή θα έχει «μεγάλη και ανυπολόγιστη ωφέλεια για τους ορθόδοξους χριστιανούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το kavalapost.gr ο εφημέριος του ιερού ναού στην ανάρτησή του αναφέρεται στον κορωνοϊό ως «φιασκο-ιό», καταλογίζοντας στα θετικά της «εμφάνισής» του την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τη ματαίωση των μαθητικών εκδρομών, το «κλείσιμο» των μπαρ, των κλαμπ και των οίκων ανοχής, ακόμα και το «κλείσιμο» των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι «η εκπαίδευση στο σπίτι ήταν αίτημα πολλών χριστιανών γονέων στο παρελθόν».

Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε με το zougla.gr o ιερέας της Αγίας Βαρβάρας π. Μανώλης Κατσικαλάκης στον οποίο αποδίδεται η ανάρτηση, διευκρίνησε πως δεν πρόκειται για δικό του κείμενο, αλλά για ανάρτηση τρίτου προσώπου την οποία είχε προωθήσει από το λογαριασμό του και πως τώρα το κείμενο έχει κατέβει από το facebook.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε στο «Kavala post» το ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ο ευλογημένος ιός» διευκρίνισα ότι αποτελεί κοινοποίηση δημοσίευσης από έτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δε γράφτηκε από μένα, όπως λανθασμένα γράφτηκε. Προσφάτως αποσύρθηκε από την ομάδα στην οποία έγινε η κοινοποίηση διότι μέρος του περιεχομένου δεν εκφράζει τις προσωπικές πεποιθήσεις μου. Συγγνώμη για την ακούσια αναστάτωση που προκλήθηκε. Ο Θεός να μας ελεεί και να μας διορθώνει όλους.. και με την βοήθεια όλων μας να μας απαλλάξει από αυτόν τον φοβερό αόρατο και θανατηφόρο ιό», διευκρινίζει ο π. Εμμανουήλ στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το πλήρες κείμενο όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2020 στη Σελίδα του facebook «Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Καβάλας»:

Ο ευλογημένος κορόνα ιός

«Όπως είπε και ένας επίσημος Αμερικανός: δεν ξέρουμε αν είναι φιάσκο η υπόθεση του κορόνα ιού αλλά συμφέρει την Αμερική. Μπορούμε όμως και εμείς να παραφράσουμε την παρατήρηση αυτή και να πούμε: Δεν ξέρουμε αν αυτό το φιάσκο έγινε για να πολεμηθεί η Εκκλησία του Χριστού αλλά σίγουρα έχει προκύψει μεγάλη και ανυπολόγιστη ωφέλεια για τους ορθόδοξους χριστιανούς. Ήτοι:
1. Σταμάτησαν τα καρναβάλια που ήταν εμπαιγμός όχι μόνον της ιερής περιόδου του Τριωδίου αλλά και αφορμή ποικίλων άλλων αισχρών εκδηλώσεων προσβλητικών της ορθοδόξου πίστεως και των κληρικών ιδιαίτερα.
2. Καταργήθηκαν οι προ του Πάσχα πολυήμερες εκδρομές των μαθητών που δημιουργούσαν τριβές και συγκρούσεις στις χριστιανικές οικογένειες και αφορμή ηθικών παραπτωμάτων για τους νέους.
3. Η απομάκρυνση από το σχολικό χώρο των μαθητών και η εκπαίδευση στο σπίτι, που ήταν αίτημα πολλών χριστιανών γονέων στο παρελθόν, χωρίς τότε να έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα , καθιερώνεται άμεσα από το Κράτος. Η διαφυλικές εβδομάδες και η σεξολογία από το δημοτικό, που προπαγάνδιζαν οι γνωστοί κύκλοι μέσω του σχολείου, πάει, τουλάχιστον προσωρινά,.. περίπατο.
4. Η σχεδόν βλάσφημη προσέλευση στην Θεία Κοινωνία που είχε γίνει μια δαιμονική συνήθεια στο τόπο μας τα τελευταία χρόνια , εξαφανίστηκε σε μια εβδομάδα λόγω κορονο ιού. Τι σημαίνει αυτό: Πολλοί μη συνειδητοποιημένοι χριστιανοί πήγαιναν να κοινωνήσουν από συνήθεια ή κατόπιν πιέσεως συγγενικών τους προσώπων, μόνον για …το καλό, όπως έλεγαν, χωρίς μετάνοια, χωρίς συναίσθηση, χωρίς φόβο Θεού.
Ανεύθυνοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί εξάλλου, πήγαιναν στην εκκλησία μαζί με τα χριστιανόπαιδα και τους αβάπτιστους αλλοδαπούς μαθητές να κοινωνήσουν στις σχολικές Λειτουργίες ρουτίνας , αντιμιλώντας μάλιστα σε όσους τους υπεδείκνυαν την αντίχριστη ενέργειά τους.
Μόνον όποιος πλέον πιστεύει στο μυστήριο θα κοινωνεί άφοβα Σώμα και Αίμα Χριστού.
5. Οι μοιχείες, οι πορνείες και η προϊούσα ανηθικότητα σε όλες τις ηλικίες με την συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων… τερμάτισε! Ο φόβος φυλάει τα έρημα…
6. Που είναι πλέον τα gay pride και θρασύτητα της αμαρτίας;
7. Ο εγκλεισμός στο σπίτι δίνει την ευκαιρία για αναβάθμιση των οικογενειακών σχέσεων αλλά και για πνευματική μελέτη και προσευχή. Όλα αυτά που επί χρόνια ακούγονταν ως χριστιανική δεοντολογία από τους άμβωνες των εκκλησιών τώρα τα επιβάλει ο Νόμος.
8. Έκλεισαν και μπαράκια, τα κλαμπ , οι Οίκοι ανοχής και όλα εκείνα τα στέκια της αμαρτίας που η νεολαία, στην καλύτερη περίπτωση, έχανε μόνον τις παραγωγικές της δυνάμεις ξενυχτώντας σε μια αυταπάτη διασκέδασης.
9. Αλλά και η απομόνωση της Αθωνικής Πολιτείας, του Αγίου Όρους, θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη. Πρώτον θα μαζευτούν στο κελί τους οι μοναχοί και θα αρχίσουν με μεγαλύτερη ακόμη θέρμη να τηρούν τους Κανόνες τους, χωρίς τους περισπασμούς που είχε η αδιάκριτη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών , όχι πάντα αληθών προσκυνητών που επέφεραν και επιπλέον πειρασμούς.
10. Οι γάμοι και οι βαπτίσεις που ,αντί να εκφράζουν τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, είχαν καταντήσει σόου γύμνιας και εντυπωσιασμού με τη χυδαιότητα της αμφίεσης τέλειωσαν. Ταπεινά, χωρίς μπαλόνια και κοντά ή σχιστά φορέματα και λουλούδια στις κολυμβήθρες θα τελείται το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος. Μόνον με τα απολύτως αναγκαία πρόσωπα και χωρίς περιττές δαπάνες.Αλλά και οι γάμοι θα γίνονται συνετά χωρίς τα πολυδάπανα τραπέζια και τις φανφάρες.

Αν κανείς ξετυλίξει το κουβάρι αυτό θα διαπιστώσει ότι μόνον καλές και ευεργετικές συνέπειες έχει ο φιάσκο- ιός. Η απέραντη αγάπη του Θεού μας δίνει τη μοναδική αυτή ευκαιρία. Το κλείσιμο των Εκκλησιών, που η μικροψυχία και απιστία κάποιων Κυβερνώντων επέβαλε και αυτό ακόμη δρα ευεργετικά. Η στέρηση δημιουργεί μεγαλύτερο πόθο για την Εκκλησία και τη συμμετοχή στη Θεία Λατρεία. Πάρα πολλοί χριστιανοί χθες σε όλη την Ελλάδα, τελευταία μέρα ελευθερίας , πέρασαν από τις άδειες εκκλησίες για να ανάψουν ένα τελευταίο κερί και να εκφράσουν το βαθύ πόνο τους! Κανείς δεν έφυγε από οποιοδήποτε Ναό της Ελληνικής Επικράτειας χωρίς τα μάτια του να είναι βουρκωμένα… Το ζήσαμε αυτό!

Πόσο άγιος και θεραπευτικός είναι αυτός ο πόνος! Μια αληθινή πέρα ως πέρα Σαρακοστή. Σαρακοστή πόνου και μετάνοιας και συντριβή καρδίας!

Αυτό είναι το μεγαλειωδέστερο γεγονός που η Αγάπη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού μας προσφέρει αυτή τη ευλογημένη περίοδο. Σκοτεινιάζει ο Ήλιος όπως την ημέρα του Πάθους Του για να ανατείλει η Ανάσταση Του μέσα σε πελάγη Δόξης και Πνευματικής Χαράς. Ένα Πάσχα που φέτος μάλλον θα είναι χωρίς κροτίδες και βεγγαλικά, που ούτως η άλλως εκφυλίζουν το Μεγαλειώδες Μήνυμα . Ίσως και με κλειστές εκκλησίες για τον φόβο των … Ιουδαίων . Παρόλα ταύτα η πόρτες της Κολάσεως θα διαρραγούν μια για πάντα. Νικήσαμε αδελφοί…»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης