“Μετά από μία πρωτοφανή κυοφορία τριών ετών και δύο μηνών, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεσή μου, μια απολύτως θεμελιωμένη αναίρεση που κατέθεσα την 5-2-2015, εκδικάστηκε την 16-11-2016 και η απόρριψή της βγήκε στις 29-3-2018! Παραμονές Πάσχα…”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο στις 16 Νοεμβρίου του 2016, επιδιώκοντας την ακύρωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν μου έδωσαν άλλη μία ευκαιρία, δεν αποφάσισαν επανάληψη της δίκης, παρά το ότι η εναντίον μου τελείως άδικη απόφαση του 5μελούς Εφετείου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2! Δύο εφέτες είχαν ψηφίσει ότι είμαι απολύτως αθώος! Αν οι δύο αυτοί εφέτες είχαν κληρωθεί στην πρώτη δίκη μου ενώπιον του 3μελούς εφετείου θα ήμουν εξ αρχής αθώος! Είναι φανερό ότι είναι μία απόφαση σκοπιμότητας”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει πως “είναι φανερό ότι πολιτικοί παράγοντες με επέλεξαν ως εξιλαστήριο θύμα, ως αποδιοπομπαίο τράγο, παρά την κρυστάλλινη διαδρομή μου και από τους αθλητικούς και από τους πολιτικούς και από τους αυτοδιοικητικούς στίβους. Με επέλεξαν παρά την παντελή έλλειψη μαρτυρικών εναντίον μου καταθέσεων, παρά την έλλειψη έστω και ενός αποδεικτικού εναντίον μου στοιχείου. Όποιος έχει το παραμικρό, ας το αναφέρει δημοσίως”.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσθέτει πως “με επέλεξαν παρά το ότι με εισαγγελική εντολή έγινε έλεγχος των ελάχιστων περιουσιακών μου στοιχείων και δικαστική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο ότι τα οικονομικά μου είναι κρυστάλλινα και δεν έχω ούτε βίλες, ούτε σκάφη, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό, ούτε off shore εταιρείες, ούτε τίποτε. Όποιος έχει το παραμικρό αντίθετο στοιχείο ας το καταθέσει δημοσίως”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του “με όλα τα νόμιμα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση, για να προστατεύσω το όνομά μου, την ιστορία μου, την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και το έργο μου ως βουλευτού, υπουργού και δημάρχου, ένα έργο που το χαίρονται κάθε μέρα όλοι οι ‘Ελληνες, όλοι οι Θεσσαλονικείς”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης