Θλιβερός είναι ο απολογισμός στην Τουρκία, καθώς 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 709 τουλάχιστον έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο και έγινε αισθητός και στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σμύρνη και πανικό να επικρατεί στους δρόμους.

Χρήστες του Twitter ανάρτησαν βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν την στιγμή του σεισμού, με καταστροφές σε κτήρια και κόσμο να έχει βγει στους δρόμους και να τρέχει πανικόβλητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο της κατάρρευσης κτηρίου στη Σμύρνη:

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει πάντως, επικαλούμενο τον υπουργό Περιβάλλοντος της Τουρκίας, πως υπάρχουν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια 5 κτηρίων που κατέρρευσαν στη Σμύρνη εξαιτίας του σεισμού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται τοπικό κυβερνήτη, 70 άτομα διασώθηκαν από συντρίμμια στη Σμύρνη. 

Ο σεισμός έχει χτυπήσει περισσότερο την περιοχή Seferhisar που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, και στην οποία πραγματοποιείται η στρατιωτική άσκηση “Efes”. 

Η κατάσταση είναι σοβαρή και τα διασωστικά συνεργεία δίνουν αγώνα για να καταφέρουν να φτάσουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως 3 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από συντρίμμια διασώθηκαν από τα συνεργεία στο προάστιο Μπαϊρακλί της Σμύρνης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές πως ο αγώνας της Σούπερ Λιγκ μεταξύ των ομάδων Γκαζιαντέπ και Αλάνιασπορ, προγραμματισμένος για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε εξαιτίας του σεισμού.

Η Τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών προειδοποιεί τους ανθρώπους στη Σμύρνη να μείνουν μακριά από τα κατεστραμμένα κτήρια και να αφήσουν τους δρόμους ελεύθερους για οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Yavuz Selim Köşger εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι έως και 20 κτήρια έχουν καταστραφεί στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της περιοχής Bornova στη Σμύρνη, Mustafa İduğ, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτήρια στην περιοχή. Γνωρίζουμε ότι ένα τετραώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν προβλήματα στο κέντρο της περιοχής».

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Σμύρνη

Χρήστες του Twitter από τη Σμύρνη ανέβασαν βίντεο από τον σεισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Δείτε τη στιγμή της διάσωσης εγκλωβισμένου άνδρα από τα συντρίμμια στη Σμύρνη σε βίντεο και φωτογραφίες παρακάτω:

 


Τα νερά υπερχείλισαν στο Seferhisar ως αποτέλεσμα της σεισμικής δόνησης, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: 

 

Δείτε μίνι τσουνάμι που σημειώθηκε σε λιμάνι στη Σμύρνη ως αποτέλεσμα του σεισμού:

Η στιγμή που καταρρέει κτήριο στη Σμύρνη, όπως καταγράφηκε από χρήστες του Twitter:

Δείτε φωτογραφίες από τους δρόμους της Σμύρνης, με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους -πολλοί από αυτούς με μάσκες λόγω της πανδημίας- έπειτα από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση:


Κτήριο στη Σμύρνη που κατέρρευσε εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 6,7 Ρίχτερ:

Ορμητικά νερά στη Σμύρνη της Τουρκίας, στην ιδιαίτερα πληγείσα από τον σεισμό περιοχή Seferhisar έπειτα από τη δόνηση: 

Μεγάλες καταστροφές και κόσμος να φωνάζει στους δρόμους της Σμύρνης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης