Τις τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους, λαμβάνουν το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες, στη σύσκεψη που θα γίνει στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τον αγώνα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση διοργάνωσε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η 8η διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας.

Εντωμεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, το δίκαιο των αιτημάτων τους.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο ‘καλαπόδι’ του μνημονίου και τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του υποβάλλεται σε θυσίες», σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Zootecnhia στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνέδεσε τη δυνατότητα για «διορθωτικές κινήσεις» στον πρωτογενή τομέα προς το τέλος του χρόνου με τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος παραγωγής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, αναφερόμενες στις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «διαπραγματευτική επιτυχία» την εξασφάλιση πόρων ύψους 18,3 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-20.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης