Πανελλαδική απεργία των εμπόρων στις 2 Νοεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 13:13
Πανελλαδική απεργία των εμπόρων στις 2 Νοεμβρίου
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν οι έμποροι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων βάσει του ν. 4177/2013, κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η ΟΙΥΕ, η οποία αντιδρά στο «καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζομένους» άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει τον λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΟΙΥΕ διοργανώνει επίσης διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για την απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 13:13