Πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία αύριο Πέμπτη, έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας», ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ ταλαιπωρία περιμένει όσους επέλεξαν την Πέμπτη για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο.
Σημειώνεται ότι η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην απεργία της Πέμπτης

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μεθαύριο Πέμπτη συμμετέχοντας στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς τονίζουν ότι προχωρούν σε στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη κινητοποίηση προκειμένου, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 17.00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τέλος δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα μείνουν ωστόσο τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας το μετρό θα σταματά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φτάνει στο αεροδρόμιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης