Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας τους βαθµούς των υποψηφίων για τα ΑΕΙ που έλαβαν µέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα µπορούν να ενηµερωθούν και από την ιστοσελίδα του υπουργείου, αφού οι βαθµοί θα αναρτηθούν και εκεί.

Έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους µαθητές και οι βαθµοί των ειδικών µαθηµάτων και συνεπώς από εκείνη την ηµέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του µηχανογραφικού στις 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση πάντως που υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις -και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών- το υπουργείο Παιδείας µπορεί να δώσει παράταση στην τελική ηµεροµηνία κατάθεσης του µηχανογραφικού.

Οι ενδιαφερόµενοι, όµως, θα πρέπει να συµµορφωθούν µε την οριστική ηµεροµηνία, καθώς µετά δεν γίνεται δεκτή καµία υποβολή ούτε και τροποποίηση στο δελτίο.

Τις επόµενες ηµέρες, και αφού πρώτα δοθούν από την αρµόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία µε τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις, θα µπορούν να γίνουν και ασφαλέστερες προβλέψεις σχετικά µε την πορεία των φετινών βάσεων στα τµήµατα των πανεπιστηµίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι που θα κάνουν από την επόµενη εβδοµάδα το µηχανογραφικό τους (όσοι δεν έχουν ειδικά µαθήµατα) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία των βάσεων επηρεάζεται και από τις προτιµήσεις των υποψηφίων – παράγοντας που παραµένει αστάθμητος.

Επίσης, φέτος υπάρχουν πάρα πολλά νέα τµήµατα στο µηχανογραφικό, γεγονός που δυσκολεύει ακόµη περισσότερο τις εκτιµήσεις, καθώς παραμένει άγνωστο εάν οι υποψήφιοι θα τα επιλέξουν τελικά για το μηχανογραφικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης