Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά, το χωριό Πλαταιές Βοιωτίας, βρίσκεται ακόμα θαμμένο κάτω από τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία Ζηνοβία. Ένα από τα σπίτια του χωριού, μάλιστα, μετατράπηκε στην κυριολεξία σε παγωμένο φέρετρο για τον ηλικιωμένο, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή από τις αναθυμιάσεις τις γεννήτριας που έθεσε σε λειτουργία για να ζεσταθεί αφού είχε κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, ο νεκρός, μέχρι αργά το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, όπως λένε οι γείτονες δεν είχε μεταφερθεί σε νεκροτομείο, αφού, ο δρόμος προς το σπίτι, παρέμενε απροσπέλαστος από τα χιόνια. 

Από χθες 30 Δεκεμβρίου, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους του χωριού, αλλά η σφοδρή κακοκαιρία με την πυκνή χιονόπτωση, δεν άφηνε περιθώρια για την απομάκρυνση του νεκρού από το σπίτι του στο χωριό. Μαζί με τον 96χρονο βρισκόταν και ο 66 ετών γιος του, που λιποθύμησε και αυτός από τις αναθυμιάσεις, αλλά οι γείτονες πρόλαβαν να μπουν εγκαίρως στο σπίτι και να τον επαναφέρουν. Ο ηλικιωμένος όμως πατέρας του, δεν τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χιόνι στις Πλαταιές ξεπέρασε το ένα μέτρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι είναι πολλά.

Τα μηχανήματα της δημοτικής αρχής ενεργούν για να καθαρίσουν τους δρόμους, παρουσία μάλιστα του δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου.

Ενδεικτικό της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις Πλαταιές, είναι το βίντεο που ακολουθεί από το Star Κεντρικής Ελλάδας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης