Κείμενό τους έδωσαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Επαναστικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Αυτούσιο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

6 Δεκέμβρη 2017

Στις 1/12 η υπηρεσία των φυλακών μας δήλωσε πως υπάρχει εισαγγελική εντολή να πάμε στο νοσοκομείο. Εμείς έχουμε δηλώσει από την έναρξη της απεργίας πείνας ότι θα αρνηθούμε να πάμε σε νοσοκομείο αν πρώτα δεν επιλυθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινωνιών με το παιδί μας.
Επειδή δεν είχαμε καμία επίσημη απάντηση προς αυτό, αρνηθήκαμε στις 1/12. Την Ρούπα την είχαν βγάλει από την πτέρυγα με την δικαιολογία ότι θα μιλήσει με τον Μαζιώτη. Αφού δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την επικοινωνία που ζητούσαμε, η Ρούπα ζήτησε να γυρίσει πίσω στον θάλαμο. Οι αρχιφύλακες Λαμπράκης και Νικολόπουλος καθώς και ο αρχιφύλακας των γυναικείων Τσούκας Κοσμάς, έκλεισαν τις πόρτες όλες προς την πτέρυγα και δήλωσαν στην Ρούπα πως θα πάει νοσοκομείο θέλει δεν θέλει.
Η ίδια είχε κάνει προ ημερών αναφορά που ζητούσε προσωπική διαβεβαίωση για τις επικοινωνίες από τον εισαγγελέα ή από τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς. Ήρθε ο υποδιοικητής της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννης και τηςδήλωσε πως έγινε δεκτό το αίτημα από τον εισαγγελέα και πως θα έχει αβίαστη επικοινωνία με το παιδί.
Με βάση αυτή τη δήλωση δεχθήκαμε να πάμε στις 1/12 στο νοσοκομείο των φυλακών και την επομένη στις 2/12 στο Τζάνειο.
Στο Τζάνειο η συμφωνία παραβιάστηκε καιι υπογράψαμε να φύγουμε από το νοσοκομείο.
Πιο συγκεκριμένα η εξωτερική φρουρά μας δήλωσε πως υπάρχει εντολή από τον εισαγγελέα για 3 τηλεφωνήματα την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του παιδιού και δικηγόρων. Να επισημάνουμε πως δεν έχουμε καθόλου επισκέψεις ούτε στην φυλακή ούτε στο νοσοκομείο συνεπώς αυτός ο περιορισμός καθιστούσε ασφυκτική την παραμονή μας στο νοσοκομείο όπου πρακτικά ούτε με το παιδί μας θα μπορούσαμε να έχουμε ουσιαστική επικοινωνία ούτε με δικηγόρους. Σε κάποια στιγμή και ενώ είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία 1 φορά με το παιδί μας και 2 με συνήγορο, όταν ζητήσαμε να μιλήσουμε με δικηγόρο για να ενημερώσουμε για την κατάστασή μας, μας αρνήθηκαν όπως αρνήθηκαν και 2η επικοινωνία με το παιδί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να επισημάνουμε εδώ ότι οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Την επόμενη 3/12 μας έστειλαν επόμενο παραπεμπτικό από τους γιατρούς της φυλακής για εισαγωγή σε εξωτερικό νοσοκομείο και αρνηθήκαμε. Την ίδια ημέρα ο Μαζιώτης έβαλε φωτιά και κατέστρεψε ολοσχερώς την Β΄θέση του υπογείου στις γυναικείες όπου κρατείται σε απομόνωση από τον Ιούλιο προκειμένου να την καταστήσει μη λειτουργική. Αυτό το έκανε ως πράξη αντίδρασης αφού κρατείται σχεδόν μισό χρόνο σε καθεστώς απομόνωσης.

Έχουμε ήδη γράψει πως η υπηρεσία μας διαμηνύει πως αποκλείεται ο Μαζιώτης να φύγει από την απομόνωση. Ο Μαζιώτης τους είχε δηλώσει ‘‘θα με πάρετε από την απομόνωση ζωντανό ή νεκρό’’. Μετά από αυτό πήγε στο νοσοκομείο των φυλακών καθώς παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των αναθυμιάσεων.

Στις 8:00 μ.μ επέστρεψε πίσω στις γυναικείες φυλακές και τον έβαλαν στην απομόνωση – πειθαρχείο που έχουν στο διοικητήριο των γυναικείων. Ο χώρος αυτός έχει κάμερες 24ωρης παρακολούθησης, χρησιμοποιείται για νεοεισερχόμενους τοξικοεξαρτημένους, οροθετικούς και για πειθαρχείο ενώ η παραμονή εκεί είναι ολιγοήμερη. Δεν υπάρχει τουαλέτα ούτε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας εκτός αν σου επιτρέψουν οι υπάλληλοι. Με δυο λόγια τον Μαζιώτη τον έβαλαν ξανά σε απομόνωση. Και μάλιστα, σε χειρότερες συνθήκες από την προηγούμενη.

Βίαιη μεταφορά: Στις 4/12 τα ξημερώματα εισέβαλαν στους θαλάμους μας υπάλληλοι και αρχιφύλακες και μας δήλωσαν πως υπάρχει εισαγγελική εντολή για ακούσια νοσηλεία.

Φυσικά και αρνηθήκαμε να υπακούσουμε σε μια εντολή που είναι παράνομη. Γνωρίζουμε πως εισαγγελική εντολή για ακούσια νοσηλεία μπορεί υπό προϋποθέσεις να σταθεί μόνο σε περίπτωση που κάποιος έχε σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές και δεν έχει τον έλεγχο των πράξεών του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι παράνομο.

Εισέβαλε η εξωτερική φρουρά, αντισταθήκαμε & μας πήραν με την βία. Με κεφαλοκλειδώματα, λαβές κλπ.

Μας έφεραν στο Γ.Κ.Νοσοκομείο Νίκαιας όπου καταγγείλαμε στους γιατρούς την παράνομη εισαγγελική εντολή και αρνηθήκαμε οποιαδήποτε εξέταση. Οι γιατροί έκαναν συμβούλιο με τον δικηγόρο του νοσοκομείου και τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου. Η θέση τους σχετικά με τον Εισαγγελέα Πυλιώτη που υπέγραψε την εντολή, ήταν κοινή. Υπέγραψαν εξιτήριο- την ίδια μέρα στις 4/12 -, το οποίο δεν δέχτηκε ο Πυλιώτης. Παρά το εξιτήριο των γιατρών που στάλθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο εισαγγελέας δήλωσε στους γιατρούς πως δεν το δέχεται και ότι διατάσσει την παραμονή μας στο νοσοκομείο.

Μετά την άρνησή του να μας μεταφέρει πίσω στις φυλακές παραμείναμε ως το απόγευμα της επόμενης ημέρας στο νοσοκομείο. Αφού έγιναν καταγγελίες από τους γιατρούς και αφού το θέμα πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, διατάχθηκε η μεταφορά μας πίσω στην φυλακή.

Είμαστε βέβαιοι πως η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο από την εισαγγελία των φυλακών
(Σαββαϊδη- Πυλιώτη) αλλά έγινε κατ’ εντολή του ίδιου του Κοντονή αφού είναι αδύνατον ένας ή δύο εισαγγελείς των φυλακών να αποφασίζουν να σηκώσουν το κοινωνικό – πολιτι-κό βάρος μια τέτοιας άκρως παράνομης πράξης.

Δεν είναι εξ’ αλλου η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με πρωταγωνιστή τον ίδιο υπουργό, τον Κοντονή, παραβιάζει το καθεστωτικό νομικό πλαίσιο προκειμένου να μας πολεμήσει. Μια επίσης, παράνομη εισαγγελική εντολή για ακούσια νοσηλεία σε ψυχιατρείο είχε εκδόσει η Εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού κατ’ εντολή της κυβέρνησης για το παιδί μας κατά την σύλληψη της Ρούπα.
Και δεν ήταν μόνο αυτή η παρανομία που έκαναν τότε. Να θυμίσουμε ότι το 6χρονο παιδί μας κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, ανακρίθηκε στην ΔΑΕΕΒ, πέρασε σήμανση και οδηγήθηκε με άκρα μυστικότητα στο ψυχιατρείο απ’ όπου απελευθερώθηκε μετά από την απεργία πείνας και δίψας την Κυριακή 8/1 και αφού είχε ξεσπάσει κοινωνική καταγραυγή για το γεγονός. Καθώς η ακούσια νοσηλεία με εισαγγελική εντολή για εγκλεισμό ανηλίκου σε ψυχιατρείο είναι πέρα για πέρα παράνομη, η ίδια εντολή για ενήλικες αφορά όπως είπαμε για περιπτώσεις ψυχιατρικά διαταραγμένων ανθρώπων και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Αναμέναμε λοιπόν ότι θα μας επισκεφθεί ψυχίατρος στο Γ.Κ.Ν Νίκαιας, όπως και έγινε.Δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί του και του μιλήσαμε για τα γεγονότα, πλην όμως του επισημάναμε πως για πρώτη φορά ψυχίατρος εξετάζει απεργούς πείνας και μάλιστα πολιτικούς κρατούμενους.

Όλες τις φασιστικές πρακτικές τις εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρώτα πάνω μας ενώ είναι γνωστή και δηλωμένη η ιδιαίτερη πολεμική αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει προκειμένου να μας πλήξει πολιτικά, προκειμένου να πλήξει τον Επαναστατικό Αγώνα.

Η κυβέρνηση αυτή, αφού τσάκισε την κοινωνία, τις κοινωνικές αντιστάσεις, αφού εμπέδωσε την ήττα στην κοινωνική βάση και επέβαλε τα χειρότερα μνημόνια και μέτρα έως σήμερα, στρώνει τον δρόμο προς τον φασισμό που θα ολοκληρώσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όσο για τον φασισμό που εφαρμόζεται πάνω μας με πράξεις πέρα και πάνω από το καθεστωτικό νομικό πλαίσιο, αυτός θα διευρυνθεί μέσω νομοθετημάτων όπως ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα φασιστικοποιήσει το καθεστώς στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους με εξαιρετική αντιμετώπιση ειδικών κατηγοριών κρατουμένων.

Όσο για το άρθρο 11 που επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ΄και την παράγραφο 6 σημείωση ε, έχουμε πει πως συμπεριλαμβάνει εκτός από εμάς ως πολιτικούς κρατούμενους και άλλη μία περίπτωση που εμπίπτει στον 187Α (‘’αντιτρομοκρατικό’’).

Όμως αυτοί που εμπίπτουν στην άλλη περίπτωση πρόκειται να πάρουν εκπαιδευτικές άδειες και με αυτό τον τρόπο να εξαιρεθούν από το άρθρο αυτό, γεγονός που θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Το άρθρο 11 ως πολιτικούς κρατούμενους, δεδομένου ότι όλοι οι υπόλοιποι είτε έχουν αποφυλακιστεί είτε παίρνουν άδειες είτε πρόκειται να πάρουν, αφορά καθαρά εμάς.

Είναι φωτογραφικό αφού αναφέρεται στην οργάνωση αποδράσεων και είναι επίσης φωτογραφικό γιατί αυτή την στιγμή τουλάχιστον μόνο εμάς στοχεύει.

Οι υπόλοιποι που πλήττονται είναι κρατούμενοι για ποινικές υποθέσεις που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν στο μέλλον καθώς και οι απείθαρχοι κρατούμενοι που ‘‘μπαίνουν στην μύτη’’ της εκάστοτε υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στην σημείωση α΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 11.
Το υπουργείο έχει δηλώσει πως ο σωφρονιστικός κώδικας έχει παγώσει.

Εμείς απαιτούμε να τοποθετηθεί πάνω σε αυτή την φασιστική διάταξη η οποία είναι φωτογραφική και γι’ αυτό το λόγο και μόνο, παραβιάζει το ίδιο το καθεστωτικό νομικό πλαίσιο.

Σχετικά με την απομόνωση του Μαζιώτη: Έχουμε ήδη πει ότι η υπηρεσία συνέχεια μας δηλώνει ότι ο Μαζιώτης δεν θα φύγει από την απομόνωση. Και τώρα που η θέση που τον κρατούσαν έχει καταστραφεί, τον έχουν πάλι στην απομόνωση.

Το επιχείρημα που (μας)επικαλούνται στην φυλακή αρχιφύλακες, ο διευθυντής Γιαννακόπουλος, αλλά και προσφάτως και ο εισαγγελέας Σαββαϊδης είναι το επεισόδιο στις 30 Ιουνίου 2017 στο εφετείο μας, και ισχυρίζονται ότι κρατείται στην απομόνωση για ‘‘προστασία’’ φωτογραφίζοντας τους πυρήνες* και τον μετανοημένο πρώην μέλος του Επαναστατικου Αγώνα, που δημόσια είχε δηλώσει ότι ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται το πόσο πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρουν οι συγκεκριμένοι στην υπηρεσία, την κυβέρνηση και το καθεστώς εν γένει.

Αυτό φάνηκε και από την στάση της Επιτροπής Αγώνα στην απεργία πείνας την οποία πολέμησαν από την πρώτη στιγμή μεθοδεύοντας την πολιτική απομόνωσή μας, εντός και εκτός των φυλακών.
Όσον αφορά την Επιτροπή, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην φυλακή με την δημοσιοποίηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα και με το κείμενο που αυθαίρετα κατέθεσαν, ρωτήθηκε το άτομο της Επιτροπής στις γυναικείες από την Ρούπα ποια είναι αυτή η επιτροπή, πως συγκροτήθηκε και ποιοι είναι, και η απάντηση που έλαβε ήταν: Οι ‘’πυρήνες’’.

Τώρα, προφανώς διευρυμένη, εξακολουθεί να κρατά εχθρική στάση στην απεργία πείνας με σαφή προοπτική να θέσει σε κίνδυνο την ίδια μας την ζωή.

Και αυτό το πράττει ακόμα και με ‘’διαρροές’’ σε φιλοκυβερνητικές φυλλάδες που στοχεύουν να απαξιώσουν τα αιτήματά μας και μέσω αυτής της τακτικής την ίδια την απεργία πείνας.
Σαφώς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους χρωστάει πολλά λόγω των υπηρεσιών τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα τους ανταμείψει αναλόγως.

Οι διαφοροποιήσεις ως προς την στάση της Επιτροπής από κρατούμενους που γίνονται είτε ατομικά είτε με αναφορές ως ‘’μέλη της Επιτροπής Αγώνα’’ δεν αναιρεί τον κεντρικό ρόλο ορισμένων σε αυτή οι οποίοι ‘‘κρατούν’’ την Επιτροπή, δεν αναιρεί ότι η Επιτροπή εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να έχει ως κεντρική επιλογή την υπονόμευση και πολεμική ενάντια στην απεργία πείνας.

*ΣΠΦ
Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης