«Η χώρα μας “ζει” από τον Τουρισμό. Είναι επιβεβλημένη η προστασία των ακτών μας με μία πολιτική άμεσα συνδεδεμένη με τη διαχείριση των σκουπιδιών και των αστικών λυμάτων» τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου LIFE AMMOS «Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες».

«Το θέμα είναι περιβαλλοντικό, οικονομικό, αλλά και πολιτικό και πρέπει από κοινού να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή διάλογο για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων απορριμμάτων, εφαρμόζοντας ένα σύνολο μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα, με κυρίαρχα αυτά που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των καταναλωτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, τα τελευταία χρόνια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά 4.000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στην Ελλάδα έχουν χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ 220 έργα, ύψους 300 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας ο κ. Καρβούνης, υπογράμμισε ότι το νέο πρόγραμμα Life έχει ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και όχι μόνο περιβαλλοντικές δράσεις, αλλά και κλιματικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης