Μπλόκαρε η νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα της αγροτικής φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Ν. Έτσι, την απόφαση για το εάν θα του χορηγηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όπως έχει ζητήσει και η 7η άδεια, θα πάρει το αρμόδιο δικαστικού Συμβούλιο του Βόλου. Η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα κατήγγειλε με ανακοίνωσή της ότι ο εισαγγελέας επικαλέστηκε λόγους που «άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου». 

Το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου ενώ η συνήγορός του, εξηγεί στην ανακοίνωσή της, την ανατρεπτική εξέλιξη που πήρε το αίτημά του για τη χορήγηση της νέας άδειας, τονίζοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την 19/2/2019 , συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου , η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων , με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κούρτοβικ, μάλιστα, με την ίδια ανακοίνωση απαντά και στις αιτιάσεις για φωτογραφική ρύθμιση που απέβλεπε σε ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας του πολυισοβίτη.

«Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού» .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης