Όχι άλλο παραδικαστικό κύριοι του Αρείου Πάγου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 18:03
Όχι άλλο παραδικαστικό κύριοι του Αρείου Πάγου
Ένα βήμα πριν από την έκδοση του κρίσιμου βουλεύματος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκεται το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα πρόσωπα που φαίνεται ότι κινούν τα νήματα και πρωταγωνιστούν στο ζοφερό παρασκήνιο ορίζοντας την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι θέμα ημερών το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις προσεχείς ημέρες ή το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει εκδοθεί το εν λόγω βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο και μέλη την κα Αργυρώ Κανελλοπούλου και την κα Αριστέα Ρουσσέα, η οποία είναι και η εισηγήτρια.

Ανώτερες δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για νέο γύρο ανακρίσεων στην υπόθεση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με το βούλευμα θα διατάσσεται περαιτέρω ανάκριση και έτσι η υπόθεση θα διαβιβαστεί πίσω σε ανακριτή διαφθοράς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κωλυσιεργήσει η διαδικασία τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, πράγμα που ωφελεί φυσικά τους κατηγορουμένους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, αν και η εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση έχει παραδοθεί από πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο δικαστικό συμβούλιο, εντούτοις έχει ήδη περάσει ένας ολόκληρος χρόνος… άπραγος!

Σ’ αυτό, βέβαια, έβαλαν το… χέρι τους οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές, αφού με απανωτές αιτήσεις εξαίρεσης μπλόκαραν τον εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη μελέτη, την αξιολόγηση και την υποβολή της σχετικής πρότασης στο Συμβούλιο Εφετών.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η 8η κατά σειρά αίτηση κατατέθηκε λίγο πριν υποβάλει την πρότασή του ο κ. Δασκαλόπουλος, ζητώντας την παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης, προτείνεται και η προσωρινή κράτηση του εφοπλιστή για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν.

Εάν πάντως ο φάκελος της δικογραφίας επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κωλυσιεργήσει η διαδικασία τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, πράγμα που ωφελεί φυσικά τους κατηγορούμενους και δη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος περιμένει με αγωνία το βούλευμα για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, και όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι με το βούλευμα θα γυρίσει η υπόθεση πίσω στην ανάκριση ή παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα όπως με το βούλευμα του Koriopolis, όπου ο εφέτης, κ. Ιωάννης Τζιμπλάκης, είχε επαφές με στενό συνεργάτη του κατηγορούμενου εφοπλιστή, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Noor1, τότε θα πρόκειται για μείζον παραδικαστικό σκάνδαλο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ούτε ότι ένα μέλος του εν λόγω Συμβουλίου δήλωσε αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων του ούτε ότι ο νυν προϊστάμενος του Εφετείου είναι αδελφός κατηγορουμένου της υπόθεσης Koriopolis, ο οποίος απαλλάχθηκε με το προηγούμενο βούλευμα με εισηγητή τον εφέτη που φέρεται να συνδέεται φιλικά με εμπλεκόμενο στην υπόθεση Noor1.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 18:07