Σε αντικείμενο αντιπαράθεσης με τους δανειστές έχουν μετατραπεί οι 100 δόσεις, καθώς οι θεσμοί επιθυμούν αυστηροποίηση του ισχύοντος καθεστώτος -εξέλιξη που οδηγεί εκτός ρύθμισης χιλιάδες πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να ζητούν το… ξήλωμα της ρύθμισης, ώστε οι οφειλέτες που θα καθυστερούν έστω και μια ημέρα να πληρώσουν τη δόση να πετάγονται έξω από τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, μια εκ των οποίων θα είναι η αυτόματη έξοδος του οφειλέτη ο οποίος θα καθυστερεί έστω και μια ημέρα να πληρώσει την τρέχουσα φορολογική υποχρέωση που προβλέπεται βάσει της ρύθμισης. Η Αθήνα υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν επιτρέπει τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών, αντιπροτείνοντας να μπορούν όλοι -ανεξαρτήτως αν έχουν ληξιπρόθεσμη ή μη οφειλή- να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο σταδιακής μείωσης του ορίου των 26 ημερών, ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σάρωση» των δικαιολογητικών

Οι δανειστές ζητούν επίσης να περάσουν από «κόσκινο» όσοι εντάχθηκαν στο ισχύον καθεστώς, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, απαιτώντας αυστηρά κριτήρια ένταξης και στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε εκείνη των 12 δόσεων. Να υπάρχει, δηλαδή, σύνδεση με τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ή το εισόδημά του.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην άτοκη καταβολή των δόσεων.

Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-θεσμών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, 23:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης